Primopredaja novog navalnog vozila

Dana 23. studenog 2018. godine isporučeno je novo navalno vozilo za DVD Žrnovnicu, primopredaja vozila održana je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita, a predstavljanju vozila prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela i pročelnica Ureda Grada Marina Protić.

 

Krajem 2017. godine potpisan je Ugovor o nabavci i isporuci vozila ukupne vrijednosti 1.350.000,00 kuna između Vatrogasne zajednice Grada Splita i tvrtke Vatropromet d.o.o. iz Zagreba kao dobavljača.

Sredstva za nabavku vozila osigurana su u Financijskom planu Vatrogasne zajednice Grada Splita u 2017. godini, a izdvojena su iz Proračuna Grada Splita sukladno Zakonu o vatrogastvu.

 

Karakteristike vozila su podvozje IVECO – DAILY snage 132 kW, i HLF1 Magirus vatrogasna nadogradnja. Vozilo će služiti će za prijevoz vatrogasnog odjeljenja od 6 članova, opremljeno je  s vatrogasnim armaturama i opremom za gašenje požara, sa ugrađenom vatrogasnom pumpom srednjeg tlaka, spremnikom za vodu od 1000 lit, i opremom za  tehničke intervencije.

Nakon isporuke koja je provedena u ugovorenom roku, vozilo je predano Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Žrnovnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.